• es
  • ca

Tots els semàfors de Barberà funcionen amb tecnologia LED

semafor_led_0Redueixen el consum energètic i milloren la seguretat a la via pública

L’Ajuntament ha canviat els semàfors de Barberà per òptiques de tecnologia LED. La instal·lació de les noves làmpades ha tingut un cost de 93.219,28 € (iva inclòs), s’ha executat per part de SABEMSA, com a empresa de manteniment de les instal·lacions municipals. El canvi s’ha realitzat del 21 de setembre al 3 de novembre. Abans d’aquest projecte, el 29% dels semàfors de la ciutat disposaven d’aquesta tecnologia mentre que ara s’ha arribat al 100%.

Les làmpades incandescents, que han deixat de fabricar-se i comencen a escassejar en el mercat, consumeixen més energia i tenen una menor vida útil.

Semàfors més eficients

Les òptiques amb tecnologia LED estalvien un 70% d’energia respecte les làmpades normals. A més, els semàfors amb aquesta tecnologia són visibles encara que hi hagi alguns llums LED fosos, a diferència dels convencionals que, quan es fonen, queden totalment apagats.

Les làmpades utilitzades fins ara, eren de 70 W d’incandescència amb filament reforçat, model Sylvania Krypton E-27. D’una potència total de 24 kW, es passa a tenir un consum de 3 kW, amb un estalvi del 87,5 %, aproximadament 91.980 kWh/any, amb una reducció d’emissions de 59,7 Tn CO2.

L’ús de tecnologia LED en els semàfors és una de les actuacions de millora de l’eficiència i estalvi energètic impulsades per l’Ajuntament en els darrers anys.

Mòduls invidents

Amb aquesta actuació, es completa també la dotació de mòduls d’invidents a tots els semàfors del municipi, que funcionen únicament amb els polsadors especials per a les persones amb aquesta discapacitat, i que Serveis Socials té a la seva disposició.

 

0