• es
  • ca

UN ANY MÉS, BARBERÀ ES SUMA A LA CAMPANYA DEL “MULLA’T PER L’ESCLEROSI MÚLTIPLE”

Aimg-20160710-wa0016quest diumenge, Barberà del Vallès, s’ha sumat a les més de 600 piscines que han celebrat una nova edició del Mulla’t a tot Catalunya.

A les piscines d’estiu de la Insta l·lació Esportiva Municipal de Can Llobet han participat prop d’un centenar de persones nedant més de 18 mil metres. A més, a les 12 hores, i amb un aforament complet, Barberà també va voler participar a la cita de batre el rècord de persones que es tiren simultàniament a la piscina per una causa solidària.

En aquesta 23a edició del Mulla’t han participat més de 100.000 persones de tot Catalunya.

El Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple és la principal campanya de la Fundació Esclerosi Múltiple. L’objectiu és que un dia a l’any tothom pugui mostrar la solidaritat amb les persones que tenen aquesta malaltia. Però no es tracta solament de mostrar la solidaritat, sinó també per recollir fons que ajudin a investigar aquesta malaltia neurodegenerativa. Els nous diagnosticats tenen, de mitjana, entre 20 i 35 anys i, aquest any, una gran part de la recaptació anirà destinada a aquests nous casos.

A Catalunya hi ha unes 7.000 persones que tenen esclerosi múltiple i unes 46.000 a l’estat espanyol. Aquesta és la 23a edició del Mulla’t. Quan va començar, no hi havia cap tractament. Ara, n’hi ha dotze de diferents, que augmenten la qualitat de vida dels malalts. Encara, però, no se saben les causes de la malaltia ni se n’ha trobat el tractament definitiu.img-20160710-wa0018

0