• es
  • ca

MENYS SOUS, MÉS PER GASTAR ON REALMENT HO NECESSITEM

Està de moda que tothom s’apunti a la idea que els polítics han de cobrar menys en un temps on moltes famílies estan patint per arribar a final de més i cobrir les necessitats bàsiques. Tots estem d’acord que cada cop més el diner públic s’ha de gestionar amb molta cura.

A la Plataforma pensem que realment no hi ha un sobrant de treballadors públics funcionaris, com ens volen fer creure. De fet, Catalunya és l’última comunitat en funcionaris per habitant a tot l’estat espanyol. A Catalunya i Espanya, sobren càrrecs polítics en moltes administracions com les diputacions, o consells comarcals, i aquí sí que haurien de fer retallades i no en acomiadar o precaritzar el treball de moltes i molts treballadors públics, que treballen donant servei a la ciutadania.

A la PCPB sabem que no podem legislar més enllà de l’àmbit local, així que ens centrarem en el que SÍ podem fer. Creiem que en l’àmbit local també es poden fer moltes coses per reduir despeses i d’aquesta manera invertir més on més ho necessitem.

Però com que a la Plataforma tenim una manera de fer diferent, no ho deixem en paraules. El més d’Octubre de 2012, la PCPB va presentar una moció per reduir despeses en sous i càrrecs municipals amb un estalvi per a les arques municipals de fins a 246.000 Euros anuals. Aquestes retallades eren per a tothom, és a dir, que la PCPB també entra en aquest ajust, però no va ser recolzada per la majoria de partits polítics en el Ple.

Ara venen eleccions i tothom corre per apuntar-se “ un tanto”, predicant baixades de sous, però els únics que vam treballar i vam fer una proposta ferma i seriosa va ser la Plataforma. Per cert, molts d’aquest grups, que ara busquen el titular fàcil, van votar en contra, així que cadascú tregui les seves conclusions.

8