• es
  • ca

L’Ajuntament de Barberà signa un conveni amb l’ONG Banc Farmacèutic per donar cobertura de medicació a persones sense recursos de la ciutat

ong2

L’Ajuntament de Barberà del Vallès va signar ahir un conveni de col·laboració amb l’ONG Banc Farmacèutic amb el qual es podrà cobertura farmacèutica a persones sense recursos i en situació d’exclusió social i pobresa del municipi que no poden fer front a les despeses que comporta la compra de medicaments.
En l’acte de signatura van estar presents l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, el tinent d’Alcaldia de Serveis Socials Municipals i Emergències Socials, David Clarà Garcia i la Secretaria de Banc Farmacèutic, Mercè Garrigosa. 
L’Associació Banc Farmacèutic, és una ONG sense ànim de lucre que té com a finalitat garantir l’accés als medicaments a persones sense recursos i en situació d’exclusió social i pobresa. Aquest acord donarà resposta a tots aquells ciutadans i ciutadanes amb malalties agudes o de llarga durada poder adquirir medicació prescrita sense haver d’incórrer en les despeses dels mateixos.
El Fons Social de Medicaments de l’ONG Banc Farmacèutic estableix un circuit entre els i les treballadores socials dels centres de salut (CAPs) i les farmàcies col·laboradores de la ciutat, mitjançant un sistema informàtic que permet el seguiment i coordinació de tots els actors implicats. El personal de Serveis Socials serà l’encarregat de seleccionar i fer el seguiment de les persones beneficiàries. Són les farmàcies participants en el projecte que dispensarà la medicació sense cap cost. A final de mes, el Banc Farmacèutic farà l’abonament de les aportacions dels medicaments dispensats per les farmàcies.
En l’acord s’estableix, a més, que el consistori recolzarà i promourà la Jornada de Recollida de Medicaments que realitza l’Associació un cop l’any i que consisteix en la recollida de medicaments nous sense prescripció mèdica per lliurar-les a les entitats assistencials que ho sol·licitin.

ong

0