• es
  • ca

La Plataforma diu no als pressupostos provisionals del 2015

Cada any, en el mes d’abril, l’estat publica el deute viu que tenen els ajuntaments de tot el territori espanyol. Al finalitzar el 2013, Barberà del Vallès tenia un deute de 23.541.000€ o el que és el mateix 720€ per habitant.

Durant aquests dos darrers anys, els i les barberenques han fet un gran esforç i han reduït el deute un 5.6% aproximadament, que tot i que no es una gran quantitat, si suposa una tendència que des de la PCPB considerem positiva.

La PCPB va recordar a l’equip de govern municipal, que en aquests pressupostos no queden recollides dues de les peticions que, a través de mocions, han estat reivindicades per la nostra formació política, com són la BAIXADA DELS SOUS POLÍTICS (moció presentada en octubre del 2012) i la creació d’un MENJADOR SOCIAL (moció presentada en juliol de 2014). A la nostra ciutat, gastem una mitjana d’un 21% més per habitant, que les ciutats, de característiques similars, del nostre entorn i en canvi dediquem un 37.5% menys, per habitant, en protecció i promoció social, que en aquestes mateixes poblacions.

En el mes de maig de 2015 hi ha eleccions municipals. Ja hem vist, en els pressupostos per a aquest any electoral, un augment de les partides que reiteradament serveixen de propaganda governamental: partides per a premsa i comunicació, inversions per a la millora d’algunes de les places de la ciutat, que quedi bonica la nostra ciutat per al dia de la papereta!! augmenta el pressupost per a la tercera edat, com si no s’ho mereixessin sempre!! Vigilem, que augmenten els nervis.

0