• es
  • ca

Es concedeixen més 180 mil euros en ajuts pel pagament de lloguer de veïns i veïnes de Barberà

L’Oficina Municipal d’Habitatge de Barberà ha gestionat més de 200 sol·licituds per fer front al pagament del lloguer destinats a famílies o unitats de convivència que amb ingressos baixos.

 

L’Oficina Municipal d’Habitatge de Barberà del Vallès ha tramitat més de 200 prestacions per al pagament del lloguer per aquest any 2016, que atorga la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en conveni amb el Ministeri de Foment.

En total han estat 220 persones que han sol·licitat un ajut per fer front al pagament del lloguer, 60 de les quals l’han renovat d’anys anteriors, i 152 s’han acollit als ajuts del Ministeri de Foment. Del total de tramitacions, s’han aprovat 101. Resten pendents 119 sol·licituds per tramitar que farà variar l’ajut concedit al municipi.

Aquesta subvenció cobreix l’anualitat, fins a un màxim de 200 euros de lloguer mensual. Han optat aquells barberencs i barberenques que tenen llogat un habitatge destinat a la residència habitual i que la renda mensual del lloguer no supera els 600 euros. A més, de tenir en compte els ingressos familiars, que no poden superar els 7.967,73 euros, els ajuts donen preferència a les persones més grans de 65 anys, aquelles que han perdut un habitatge per desnonament o dació en pagament, o si algun membre de la família és discapacitat en un 65%, entre altres criteris.

Per fer front al pagament de lloguer dels veïns i veïnes de Barberà s’ha concedit més de 180 mil euros en ajuts per a tot l’any 2016. Existeix la previsió ferma d’arribar als 300.000 euros un cop estiguin tramitats tots els expedients d’enguany.pisos_de_lloguer

0