• es
  • ca

COMUNICAT DE LA PCPB A LA CIUTADANIA DE BARBERÀ DEL VALLÈS

Aquests dies es parla molt de la decisió que l’Alcaldessa i el nostre partit han pres al respecte de la no cessió de locals municipals per al Referèndum de l’1 d’octubre i per aquest motiu, voldríem fer algunes reflexions:

1.- El 13 de juny del 2015 es va constituir el nostre actual AJUNTAMENT per a la legislatura de 2015-2019. Cada regidor i regidora de cada partit va acceptar el compliment de l’article 108.8 de la Llei Orgànica 5/1985 del 19 de juny de Règim Electoral, requisit indispensable per poder fer de representant municipal en un consistori. En el cas de Barberà del Vallès, tots els grups polítics el van fer, amb fórmules diverses però acceptant de manera inequívoca l’actual règim jurídic, la qual cosa compromet als membres que composen el consistori al compliment de la llei.
2.- Els alcaldes i alcaldesses han de complir la llei encara que ara no agradi i s’han de dedicar a solucionar els problemes dels nostres veïns i veïnes i ens agradaria que poguéssim treballar sense la pressió dels àmbits nacionalistes.
3.- A Barberà del Vallès hi ha locals que depenen de la Generalitat i que poden garantir la col·locació de les urnes.
4.- L’Alcaldessa de Barberà del Vallès amb aquesta mesura protegeix la institució i als funcionaris del consistori, de les escoles, de la policia local i d’altres treballadors i treballadores municipals davant les possibles repercussions legals que es podrien derivar en cas d’una implicació directa en el Referèndum de l’1-O.

Respecte al PAM, document on consten els acords de l’Equip de Govern, existeix, és veritat, el de l’àmbit nacional català, on clarament la PCPB APOSTA PEL DRET A DECIDIR però amb el context democràtic existent. La desobediència i l’incompliment de la llei s’entén que mai pot estar en un document d’ACORDS, prova d’això és que els regidors i regidores que actualment conformem el Consistori vam acatar l’actual règim jurídic, també els regidors i regidores nacionalistes.

A la PCPB ens agrada votar, sempre ho defensarem, però amb totes les garanties jurídiques per a la institució.
Aquest canvi polític ha costat més de 30 anys. Cadascun dels grups municipals de l’equip de govern haurà de reflexionar sobre què és el més important per Barberà del Vallès, la nostra ciutat.
Que funcionin les escoles i instituts barberencs, que funcioni la salut pública, que les nostres entitats se sentin recolzades, que la crisi tingui el mínim impacte sobre la nostra ciutadania, que puguem ajudar a trobar feina, que el comerç de la ciutat tiri endavant, que la formació continuada sigui efectiva per a tothom, que les dones se sentin amb el nostre suport davant qualsevol situació de risc, són els motius, entre d’altres, que ens fan treballar des de la política local.

FER DE BARBERÀ UNA CIUTAT MILLOR ÉS LA NOSTRA ESPERANÇA I EL NOSTRE DESIG.

0