• es
  • ca

Cinefòrum: ‘La estación de las mujeres’

cine1

El passat dimecres, 9 de novembre es va projectar la pel·lícula ‘La estación de las mujeres’ a l’Auditori Maria Feliu.  L’acte, organitzat pel Programa Municipal de Polítiques per a l’Equitat de Gènere de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, estava emmarcat dins del programa d’activitats per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència envers les Dones.

La pel·lícula dirigida per Leena Yadav i co-escrita junt a Supratik Sen, que es va presentar en la 40 edició del Festival Internacional de Toronto, tracta la història de quatre dones que viuen a Gujarat, un poblat de l’Índia, esclavitzades per les tradicions ancestrals i patriarcals del seu poble.  Gràcies a l’amistat i complicitat existent entre elles decideixen donar un pas definitiu, trencar amb tot i fugir de la violència i la misogínia, prenent el camí cap a la llibertat.

A l’activitat van assistir 152 persones, 145 dones i 7 homes, que van valorar-la de forma molt positiva.  Durant el debat posterior, en el que van participar 13 dones i 1 home, es va evidenciar com les diferents violències masclistes continuen presents a l’actualitat, malauradament, en la vida de moltes dones anònimes en el món.  També es va fer èmfasi en la seva capacitat de resistència i d’afrontament i com la lluita conjunta, l’ajuda mútua i la xarxa entre dones és un dels millors recursos per trencar amb aquesta violència i aconseguir d’aquesta manera transformar les seves vides i també la societat.

cine5 cine4 cine3 cine2

0