• es
  • ca

BARBERÀ ACULL EL CAMPIONAT DE CATALUNYA D’ATLETISME ADAPTAT

La competició, que es va celebrar dissabte, va comptar amb la presència d’atletes reconeguts internacionalment; així com, una gran quantitat de jovent que forma la base de l’atletisme català.

 

Aquest cap de setmana, la nostra ciutat va ser l’escenari de diferents competicions esportives, entre les quals el Campionat de Catalunya d’Atletisme Adaptat Open Prevent.

La competició, organitzada per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, la Federació Catalana d’Esports per Cecs i Deficients Visuals, la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física i la Fundación Prevent, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barberà del Vallès, té per objectiu promocionar l’esport adaptat.

La jornada esportiva, que es va celebrar dissabte, 16 d’abril a la pista d’Atletisme de la Instal·lació Esportiva Municipal Can Llobet, va acollir a més de 130  atletes d’arreu de Catalunya que van competir en diferents disciplines.

La competició, reconeguda com a cita de categoria autonòmica més important de la temporada, va comptar amb la col·laboració d’entrenadors i entrenadores així com els i les esportistes de la Unió Atlètica Barberà, que van ajudar al desenvolupament de jornada.

El Campionat de Catalunya d’Atletisme Adaptat Open Prevent és una prova aprovada per l’IPC (International Paralympic Committe), fet que dóna validesa internacional a les marques que s’acrediten durant la jornada i alhora també va ser oberta a la participació d’esportistes d’altres federacions, com de la Federació Catalana d’Atletisme.

Enguany, el 50% de les persones  participants han estat atletes sense discapacitat, fet que caracteritza aquesta cita anual, com una de les més inclusives del calendari català. 

Tots els i les esportistes van competir amb l’objectiu de millorar les seves marques en cadascuna de les proves del calendari. Va ser l’exemple l’atleta asturià, David Fernández, del Club Tineo, que va batre el récord d’Espanya en la prova de llançament de pes, categoria F57, amb una marca de 10.25. Durant la competició  també es va comptar amb la presència de Xavi Porras, atleta reconegut internacionalment que ja compta amb la mínima B d’accès als Jocs Paralímpics de Rio 2016 i que buscava en aquesta competició poder millorar la seva marca, i poder celebrar una marca A de classificació parallímpica. També va competir Ivan Hompanera, reconegut migfondista internacional que va realitzar una marca de 5’06”78 en el 1500mll. L’atleta, en esport femení, Mari Carmen Paredes, fondista amb una magnífica trajectòria, va participar a la prova de 1.500mll amb una marca de 5’34″01.

Durant la competició també es va aprofitar per celebrar les proves d’atletisme de promoció amb la participació de nens i nenes i jovent de les diferents federacions. Un total de 32 atletes d’aquesta categoria van realitzar les proves de 80mll, 600mll i llançament de pilota. Destacar l’esforç de tots els joves i la millora d’algunes marques.

El lliurament de medalles va anar a càrrec de l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay; del regidor d’Esports, Francisco Blanco Romero; de la tinenta d’Alcaldia, Carmina Pérez, Barroso; d’un representant territorial a Barcelona de la SGE, Santi Siquier; del President de la FECPC, Carles Muñoz; y del President FCEDF, Josep Giménez; entre d’altres.

 

Participació de 19 entitats atlètiques

Del total de dinou clubs inscrits, tretze han estat entitats de la FC d’Atletisme que alhora, en el algun cas, també pertanyen a les federacions d’esport adaptat, fet que demostra el caràcter inclusiu de la competició:  CA VIC – CANB – UA BARBERÀ – VIARÓ – CA GAVÀ – CD SANT JUST – CE ESBONAT – CED OLIMP – CLUB TINEO – CRE ONCE BCN – FCECS DT – GEIEG – INTEC-ZOITI HUESCA – ISS HOSPITALET- CA MARTORELL – AA PRATENC – UE SANTS – AVINENT CA MANRESA – AA CATALUNYA

 

Inclusió i esport, un format que funciona 

Des de ja fa uns anys l’objectiu de les federacions organitzadores i la Fundación Prevent ha estat aconseguir crear espais que fomentin la inclusió social a través de l’esport. Enguany, podem dir que aquesta idea està consolidada amb l’organització d’aquest esdeveniment. D’un total de 132 atletes inscrits, 57 han estat esportistes amb discapacitat i  75 sense discapacitat. Aquesta dada ens permet confirmar que un marc inclusiu permet l’organització d’un esdeveniment que a més de comptar amb el caràcter competitiu que l’identifica; també, conté una gran dosi necessària de valors socials que ens ajuden a generar una societat més propera a la normalització. Durant tota la competició l’esport va deixar de tenir adjectius per compartir experiència amb atletes de màxim nivell. Tots i totes amb un mateix objectiu: millorar les seves marques i practicar esport. Simplement, una gran tarda d’atletisme. 13015554_1698016650460696_4501026398567880684_n

0
0
Share via
Copy link
Powered by Social Snap